5 spørgsmål til mere mening i dit liv

af | aug 22, 2018 | Personligt

Start med dig selv

Hver dag bliver vi mødt med værdiladende ord (fra forskellige hippe amerikanske selvhjælpsguruer) ord som “formål”, “mening”, “opfyldelse” og “lykke”. Men … Er dette “pres” virkelig den rigtige måde at opnå et godt og meningsfuldt liv på? Skal vi tilmelde os en masse kurser eller betale for en coach for at finde meningen med tilværelsen?

Misforstå mig ikke: jeg har intet imod at søge professionel hjælp, men når det handler om at skabe mere mening i dit liv og blive lykkeligere, så tror jeg på, at det kan opnås på andre måder.

Stil dig selv de fem følgende spørgsmål for at komme et skridt nærmere på at skabe mere mening i dit liv!

Spørgsmål 1:

”Hvad var din største passion som barn?”

Som barn er du uhæmmet og har ingen selvbegrænsende overbevisninger. Når vi bliver ældre dog, lærer vi forskellige sociale normer fra det samfund, som vi lever i. Menneskerne omkring dig og fra medierne påvirker dig. De normer vi lærer kan fortolkes som “regler” om, hvordan vi kan leve vores liv. Men er de til for at hjælpe os eller kan de i nogle tilfælde begrænse os? Som et upåvirket barn går du for det meste efter det du kender, hvilket gør det lettere at forstå, hvad der gør dig glad. Ingen tanker som ”tænk dig om, burde jeg virkelig… hvad ville andre tænke?” der påvirker din adfærd.

Hvis du som barn ofte legede udenfor og var en klar leder i gruppen behøver det ikke nødvendigvis betyde, at du som voksen behøver at blive idrætslærer eksempelvis – det behøver ikke spejle, hvem du var som lille. Men det du kan gøre er, at forsøge at tænke på, hvad din passion var som lille for at finde inspiration til det, som du rent faktisk ønsker og kan gøre lige nu.

Spørgsmål 2:

”Hvis du i morgen vandt en milliard kroner. Hvilket projekt havde du valgt at bruge pengene på? (du må ikke donere pengene til dig selv, din familie eller venner)”

Evnen til at tænke stort er normalt begrænset af overbevisninger, som vi sætter op for os selv (eller som vi har fået fra andre) “jeg har ikke nok penge” er et eksempel på dette. På den måde tør vi ikke lade os tænke på alle de endeløse muligheder, der eksisterer, men vi fokuserer kun på det, som vi har i øjeblikket. Dette er kontraproduktivt, når det handler om at finde mere mening i dit liv. Gå nu tilbage til et tankeeksperiment og skriv ned, hvad du ville gøre, hvis penge ikke var et problem. Spørg dig selv, hvad første skridt ville være, hvis du skulle komme dette mål nærmere. Små skridt vil tage dig langt!

Spørgsmål 3:

”Hvordan ville du hjælpe andre mennesker, hvis penge ikke var et problem?”

Vi kommer til at blive ved temaet ”penge” et stykke tid. Mennesker er sociale skabninger: ved at hjælpe andre vil du føle dig lykkeligere og opleve mere mening i dit liv. Du kan allerede mærke dette i hverdagen, når du er der for din familie, din partner eller dine venner. Lad os nu fjerne en begrænsning: penge. Hvordan kan du hjælpe så mange mennesker som muligt? Findes der noget, som du kan starte med i dag, uanset, hvor småt det måtte føles?’

Spørgsmål 4:

”Hvis nogen har brug for et råd, hvad spørger de dig så om?”

Til tider forstår vi ikke altid, hvad vi er gode til; vi synes endda, at det kan være svært at komme på noget overhovedet. Ved at reflektere over, hvad folk som du har tæt på dig ville spørge dig til råds om, kan du naturligvis forstå, hvad dine styrker er. Ofte er dette kernen i din passion og som tidligere nævnt, når du hjælper andre så bliver du gladere og det skaber mening i dit liv 😊

Spørgsmål 5:

”Hvilke mennesker inspirerer dig?”

Til inspiration: Leonardo da Vinci. En kreativ person, der turde udvikle en masse forskellige ideer. Han var ikke kun en kunstner, men en opfinder, forfatter og meget mere.

Ved at jeg selv begyndte at tænke på en inspirerende person, indså jeg, at jeg gerne ville have flere forskellige “mål” i mit liv. Samfundet (primært skolesystemet) har fået os til at tro på noget andet; bliv god til én ting. For nogle er dette perfekt! De ønsker at være dyrlæger, lærere eller brandmænd. Toppen, kør på det! Men for de fleste er det ofte ikke så enkelt og lige til.

Jeg ville i virkeligheden have skrevet “desværre er det normalt ikke så nemt for de fleste” men ændrede det senere. Der findes intet “kedeligt” ved det. Ved at tillade dig selv at blive mere opmærksom på, at du er god til mange forskellige ting, og at du faktisk kan lave og (opnå flere mål) skaber det en optimal følelse af formål. Vær åben for at opnå dit sande potentiale og husk at hjælp andre mennesker undervejs.

Spørg dig selv, hvilke mennesker, der inspirerer dig. Tænk på, hvad de har gjort eller gør, der inspirerer dig. Er det noget, som du kan anvende i dit eget liv?

Sammanfattning:
5 spørgsmål til mere mening i dit liv

#1 “Hvad var din største passion som barn?”

#2 “”Hvis du I morgen vandt en millard. Hvilket projekt havde du valgt at bruge pengene på?”

#3 “Hvordan ville du hjælpe andre mennesker, hvis penge ikke var et problem?”

#4 “Hvis nogen har brug for et råd, hvad spørger de dig så om?”

#5 “Hvilke mennesker inspirerer dig?”

Source: Vertellis frågekortspel 

Jeg er nysgerrig efter at høre dine svar!

High five,

Bart

Coach for forskellige psykologiske emner og top performer. Også kendt for hans arbejde på The Dutch Rebel.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tak for besøget!

Vi sætter stor pris på din interesse i Vertellis. Forhåbentligt, forlader du hjemmesiden inspireret og klar til at komme tættere på dem som du holder af.

Hvis du er enig i vores vision, så kan vi sammen hjælpe hinanden med at skabe smukke samtaler og gøre verden en smule bedre.

Kontakt os

Vertellis B.V.
Velserdijk 4
1981AA Velsen- Zuid
KvK: 67375782