Personlig udvikling
Home > Vertellis Chapters Ekstramateriale > Personlig udvikling
Lignende artikler
Dit Vertellis Self-Love ToolkitHåndtér din stressFå mest muligt ud af dig selv med personlig udvikling
Kategorier
Håndtér din stressPersonlig Udvikling
Anique Bleumink - 01/01/2020

Implementer positive forventninger eller giv slip

Alle har forventninger. Forventninger om os selv, om andre, om hvordan situationer udfolder sig, og hvad livet bringer med sig. Men hvad hvis disse forventninger begynder at stå i vejen for os.. For eksempel fordi, vi ofte føler os skuffet? Så er det tid til at finde ud af, hvordan man kan give slip eller justere sine forventninger. Tag skridtet mod et friere og gladere liv! 

Fordelen ved et forventningsmønster
En forventning er et billede eller en antagelse om, hvordan noget vil blive. Vi kan forvente alt muligt, for eksempel af os selv eller af andre. Nogle gange er det realistisk, nogle gange er det absolut ikke realistisk. Hvis du forventer noget baseret på tidligere erfaringer og fælles synspunkter, kaldes det et forventningsmønster. Dette kan være utrolig praktisk, fordi vi kan reagere eller forberede os ud fra det. For eksempel, hvis du kører mod arbejdet fem minutter før myldretiden starter, vil du sidde fast i trafikken. Vil du gerne møde til tiden, vil du være bevidst om at køre tidligere eller tage en anden rute.

Forventninger eller ønsker
Ud over disse nyttige forventninger er der også forventninger, der er tæt knyttet til vores drømme og ønsker. I så fald tror du ikke kun, at noget vil ske, men du håber også, at det vil ske. Hvis sådan en forventning går i opfyldelse, skaber det en følelse af lykke. Hvis det ikke går som håbet, vil du højst sandsynligt føle dig skuffet. Det er nyttigt at være opmærksom på dé ønsker, der former dine forventninger. Disse ønsker er alle en del af dig, da du er selv ansvarlig for dem. Det lyder måske meget seriøst, men se på det på denne måde: Det betyder også, at du kan påvirke det. Du kan ikke influere eksterne faktorer, der påvirker om dine forventninger går i opfyldelse eller ej. Fokusér derfor på de ting, du virkelig ønsker og læg din energi i det. På den måde kan du justere dine forventninger eller endda helt give slip på dem.

Hvordan din forventning påvirker virkeligheden
Du kan påvirke dine forventninger, men de kan også påvirke dig. Vi har altid meget travlt med fremtiden. Hvad vil vi opnå? Hvilken personlig udvikling ønsker vi at gennemgå? Hvor ønsker vi at være om fem år? Selvom du er en meget opmærksom person, og godt på vej til at leve i nuet, er det måske stadig usandsynligt, at du har specifikke ideer eller planer for fremtiden.

Bevidst eller ubevidst påvirker dine forventninger, hvordan du opfører dig og derfor påvirker de også virkeligheden. Hvis du har en forventning om, at du ikke når toget, vil du ubevidst køre langsommere, og derfor er der en god chance for, at du rent faktisk misser toget. Prøv at vende det om. Dine forventninger kan også have en positiv effekt. Med positive forventninger vil du gøre dit bedste for at leve op til dem. Forventninger bliver derefter til mål, og du har mere kontrol over, om du når dem.

Kan du leve uden forventninger?
Hvis vi kan håndtere forventninger godt, og de endda hjælper os med at nå vores mål, er der intet i vejen med dem. Men det er vigtigt at skelne mellem muligheder, hvor alt er ubestemt, og forventninger, hvor man er fokuseret på et bestemt resultat. Hvis du ikke opnår resultatet, kan skuffelsen være stor i modsætning til, når du er åben for forskellige resultater. Det er derfor, vi klarer os godt ved generelt at have færre og lavere forventninger. Lad os se på et eksempel fra dagligdagen. Du har haft en travl arbejdsuge, og du forventer, at du og din partner spiser morgenmad sammen på lørdag på en hyggelig café og derefter går en tur. Men lørdag morgen viser det sig, at din partner havde andre planer, nemlig at sove længe og derefter slappe af derhjemme. Du er skuffet og måske endda en smule irriteret. Men hvad hvis du ikke havde nogle forventninger for weekenden, og var åben for alle muligheder for en fri lørdag? Situationen ville ikke nødvendigvis være anderledes eller bedre, men fordi du ikke forventede noget, føles det ikke som en skuffelse, at det ikke vil være din ideelle lørdag.

Forventninger til dig selv, fungerer på præcis samme måde. Har du en lang to-do liste og forventer at have ordnet det hele sidst på ​​dagen, vil du blive skuffet, hvis du ikke har nået alt. Hvis du ikke har den forventning, er hvert afsluttet opgave en succes.

Det betyder ikke, at et liv uden forventninger automatisk er et liv uden mål og ambitioner. Du kan sagtens have mål uden at sætte for høje forventninger. Faktisk er det modsatte sandt: At give slip på forventningerne kan faktisk bidrage til personlig udvikling, fordi du er åben for forskellige muligheder og kan tage udfordringer op uden hindring.

Slip forventningerne: 5 tips
I mange tilfælde kan det være positivt at justere sine forventninger eller endda give slip på dem. Men hvordan kan du give slip på dine forventninger? Det er svært, men ikke umuligt. Start med disse fem tips. 

1. Lev i nuet. Hvis du er opmærksom på, hvad du laver i øjeblikket og er tilfreds med det, kan du være glad uden konstant at tænke på fremtiden og have forventninger. Synes du, at mindfulness er svært? Brug Chapters til at få mere tid til dig selv og til selvrefleksion.

2. Accepter, at du nogle gange ikke har kontrol. At have en idé om, hvad der skal ske, kan give dig en falsk fornemmelse af, at du har kontrol over situationen. I virkeligheden har du ingen kontrol over for eksempel andres adfærd, din fortid og vejret. Hvis du kan give slip på alle disse forventninger, har du mere energi til at fokusere på det, der virkelig betyder noget.

3. Stræb ikke altid efter perfektion. Hvis du er tilfreds med mindre, har du også færre høje forventninger.

4. Lav en lille øvelse for at give slip på forventningerne. Skriv dem ned og streg derefter mindst halvdelen af dem over. Med den streg du tegner, siger du farvel til den forventning. Tænker du stadig over dem og popper de op i dit hovedet? Tænk tilbage på den linje, du tegnede.

5. Gør det! Eller i det mindste prøv. At leve uden forventninger er ikke let, men du kan lære at gøre det. At give slip på dine forventninger bliver lettere, jo mere du gør det.