6 gaveideer inspireret af mindfulness
Home > all > 6 gaveideer inspireret af mindfulness
Lignende artikler
8 måder, hvorpå vi er bevidst om dig og om miljøetKan Vertellis spilles online?Det her er min historie…
Kategorier
ArbejdslivsbalanceFamilie & VennerJulegaverKærlighed & RelationerPersonlig Udvikling
bart kloosterhuis - 15/11/2021

6 mindful gaveideer til alle: Boost positiviteten og glæden samtidig med, at du styrker dine relationer

Er der nogle i dit liv, der allerede “har alt”, og ikke som sådan mangler noget? De virker måske glade og tilfredse, men du vil stadig gerne hjælpe dem med at fejre særlige begivenheder som fødselsdage eller jul. Lyder det bekendt?

Hvis du kan relatere til dette, er denne post noget for dig! I dag deler vi 6 betænksomme gaveideer, som ikke kun vil få dine kære til at føle sig specielle, men vil også skabe minder for livet!

6 gode gaveideer: 

1) Giv fælles tid sammen

2) Hav en dyb samtale ved brug af Vertellis Holidayudgaven

3) Send taknemmelighedsbreve

4) Lav et fotoalbum

5) Plant et træ

6) Giv tid med Vertellis Chapters

1) Giv fælles tid SAMMEN

Hvad skaber flere fælles minder, end at lave ting sammen? Man husker næppe et par jeans eller et kostume resten af livet (man kan måske ikke engang lide dem efter et par år!). Selv en ny digital gadget kan måske gøre en glad i øjeblikket, men bliver på et tidspunkt smidt ud igen.

En fælles oplevelse, dog, forbliver gemt i sjælen (og hjertet!) i lang tid. Dette er en særlig god gave til en, du ikke ser så tit, som du gerne vil.

Nogle af vores yndlings ideer: Lav jeres eget madlavningskursus, og del opskrifter I hver især kender, hav picnic i naturen, gå i teatret. Budgettet for gaverne er ikke vigtigt - selve gaven kan være helt gratis. Dét, der betyder noget er, at I bruger tid sammen. Lad fantasien få frit løb!

Man and woman having picnic on blanket with wine and grapes.

2) Hav en lang og dyb samtale med Vertellis Holidayudgaven

Fordelen ved denne gave er ret tydelig: Du kan bruge den samme dag, og med det samme skabe gode minder!

Personligt giver jeg Vertellis Holidayudgaven for at fejre julen eller fødselsdage, for jeg er altid overrasket over udfaldet af fantastiske samtaler, vi får ud af det.

Holidayudgaven er et spørgsmålsspil, hvor spørgsmålene opfordrer til, at man reflektere over det foregående år sammen samtidig med, man ser frem mod næste år. Selvom mange bruger dette spil henover jul og nytår, kan man sagtens bruge det på andre tidspunkter af året.

Man svarer på spørgsmål som: “Hvilke øjeblikke vil du gerne opleve igen?” og “Hvad vil du gerne opnå næste år?”. Det er utrolig så mange dybe samtaler, der kan opstå, når man stiller den slags spørgsmål - selv hvis man har kendt hinanden i mange år!Two women smiling and playing Vertellis Holiday Edition

3) Send et taknemmelighedsbrev

Dette er en helt særlig tradition for mig. Henover julen sender jeg breve til alle, der har været med til at gøre mit år endnu bedre eller som har inspireret mig. Jeg fortæller dem, hvorfor jeg sætter pris vores venskab, hvilke minder jeg husker med dem og stunder, hvor jeg har følt mig taknemmelig over deres kærlighed og støtte. Sidst men ikke mindst, takker jeg dem for at være en del af mit liv!

Jeg får altid samme reaktion: Alle bliver så glade, og værdsætter virkelig mine ærlige ord. Men den slags taknemmelighedsbreve er ikke kun til jul! De kan bruges til fødselsdage, bryllupper, barnedåb osv.

Jeg følger én særlig regel, når jeg skriver disse breve: KUN positive ting bliver nævnt!

En anden skøn fordel ved at sende taknemmelighedsbreve er; at skrive breve som disse er faktisk også en gave til dig. Det er fantastisk at reflektere over, hvor mange dejlige mennesker, man allerede har i sin omgangskreds!Fountain pen on letter with flowers sitting on paper.

4) Lav et fotoalbum

Måske bragte det nogle minder frem at læse om taknemmelighed, for eksempel en tur med en særlig ven, et bryllup eller en fødselsdag. Hvorfor ikke bruge denne oplevelse, og lave et fotoalbum ud af det? Det er ikke kun sjovt, men det styrker også din sans for nærvær med modtageren.

Five friends taking photograph and smiling

5) Plant et træ

Denne særlige gave gør ikke bare noget godt for vores planet, men det er også noget, der holder dig og modtageren tætte - sammen skaber i en gave, der varer for evigt.

Hvis du ikke har en stor have, hvor du kan plante træet, så tjek Treedom! De planter træer verden over - Japan, Kenya, Sydamerika osv. - som jo kan føre til mange rejser, hvis I skal ud at besøge jeres nye træer.Little girl in blue shirt bent over holding planter.

6) Giv tid med Vertellis Chapters

De fleste af os tager os tid til husholdning, passe jobbet, se vennerne og familien, være sammen med kæresten og alle de andre vigtige ting i livet… Men hvor er tiden til dig selv? Tiden vi bevidst bruger med os selv til at reflektere og genoplade batterierne? Når vi ikke prioritere tid til at koble fra, føler vi os ofte stressede fremfor energiske.

Med Vertellis Chapters kan du modvirke dette, og give nogle “tid” i gave. Denne særlige mindfulness dagbog giver modtageren mulighed for, bevidst, at få lidt alenetid hver dag - selv hvis det bare er i et par minutter. De svarer på spørgsmål såsom; “Hvad er jeg taknemmelig for i dag?” samtidig med, at man finder ud af, hvad der motiverer og driver dem.

Woman taking time alone and writing in Vertellis Chapters

Vi vil meget gerne høre fra dig!

Kunne du lide vores forslag til nogle mindful gaveidéer? Hvilken gave vil du tilføje til listen? 

Send os en email på hello@vertellis.dk eller tag os på Instagram eller Facebook med #myvertellismoment. 

Vi glæder os til at høre fra dig!

Vertellis Holidayudgaven - 46 meningsfulde spørgsmål der skaber dybe samtaler
Vertellis Holidayudgaven - 46 meningsfulde spørgsmål der skaber dybe samtaler
197,00

Opnå samvær og tid offline henover jul og nytår takket være dette spørgsmålsspil!

Med Vertellis Holidayudgaven bliver oprigtig fællesskab, forståelse og opmærksomhed prioriteret højt denne jul og nytår!

Sammen reflekterer I over det foregående år, og deler jeres drømme og planer for næste år. Lær dine venner, familie og kollegaer bedre at kende.

 • Det bedste spil til jul og nytår
 • Det er allerede spillet af mere end to millioner mennesker verden over
 • Udsolgt længe før jul 5 år i træk
    Se produkt

    Customer Reviews

    Based on 118 reviews
    83%
    (98)
    8%
    (10)
    5%
    (6)
    1%
    (1)
    3%
    (3)
    J
    Janni Sørup Naursgaard
    Åbnede op for gode snakke nytårsaften

    Vi prøvede spillet (hollyday versionen) første gang nytårsaften, sammen med nogle gode venner. Der blev sat ord på nogle ting vi ikke nok ellers ville have talt om - hverken med kæresten eller vennerne - så det fik på en god måde sat året lidt i perspektiv for os alle.

    D
    Dorthe Cramer
    Vertellis Holidayudgaven 👌

    Super hyggelig aften med mine store unger. Nærværende, eftertænksomme og rørende tilkendegivelser. Fedt med noget anderledes og meningsfyldt samvær ❤️

    L
    Lene Rasmussen
    Nærværende spil

    Jeg forærede min mand spillet i gave. Han fik spillet under en middag på en restaurant og under middagen tog vi spillet i brug og havde med de spændende spørgsmål en god aften, hvor samtalen var i højsædet. Det giver også anledning til at tænke tilbage og rent faktisk få styrket sin taknemmelighed når man bliver opmærksom på alt det der er sket.