5 tips til et sundt forhold
Home > all > 5 tips til et sundt forhold
Relaterede artikler
Lav nytårsforsætter, der holder!6 tips til at praktisere ukompliceret mindfulness6 gaveideer inspireret af mindfulness
Kategorier
ArbejdslivsbalanceFamilie & VennerKærlighed & RelationerPersonlig Udvikling
Anique Bleumink - 19/01/2020

At skabe nærvær i en digital verden: 5 tips til et sundt forhold

I alle forhold er der op- og nedture. Det er helt normalt! Alligevel er det nogle gange nemt at kigge på andre og tænke: “De virker så glade - hvad gør de anderledes?”


Vi ved allesammen godt, at der ikke er nogen hemmelig opskrift på et lykkeligt forhold. I vores blogindlæg kan vi dog godt lide at udforske emnet med lidt sjove tips og personlige historier.


I sidste ende er det selvfølgelig dig og din partner, der ved, hvad der fungerer bedst for jer - men nu når vi dykker ned i disse 5 tips, vil vi gerne bede jer om at have et åbent sind. Man ved aldrig, hvad man støder på af kloge ord! :)

 

Hvordan ser et sundt og godt forhold egentlig ud? 

Jeg, Vanessa fra Team Vertellis i Tyskland, fejrede for nyligt årsdag med min kæreste.  Vi brugte dagen på at reflektere over vores forhold, og netop tænke over ovenstående spørgsmål.


Tanken, der strejfede mig mest var, at vi som mennesker alle er forskellige. Alle værdsætter forskellige kvaliteter i et forhold, og hvis man finder en, der bakker op om de samme kvaliteter, kan man som par nå rigtig langt.


De kvaliteter jeg sætter mest pris på er: Tillid, humor og gensidig støtte og opbakning. Jeg kan heldigvis med glæde sige, at min kæreste altid står bag mig, og hepper på mig, uanset hvilken ny ide jeg vil føre ud i livet.


Siden vi nu alle er forskellige, har du måske andre kvaliteter, der gør dig glad i dit forhold - og det er helt i orden! Det er vigtigt at være opmærksom på de grundlæggende ting, og efterfølgende kan man finjustere.

 

Her kommer de 5 tips til et sundt forhold:

 1. Skab fælles traditioner
 2. Forstå hinandens “kærlighedssprog”
 3. Acceptér hinandens beslutninger
 4. Giv hinanden tid og rum
 5. Husk den individuelle lykkefølelse

 

1. Skab fælles traditioner

Hvad gør de par, der har et godt og sundt forhold, anderledes? De tager sig tid i hverdagen til fælles aktiviteter og traditioner! På den måde går der ikke kedelig hverdag i den, og man har sammen noget at se frem til i løbet af ugen.


For eksempel kan I finde en hobby, I begge er interesseret i. Hvis I kan lide at lave mad, kan I have en madlavningsaften en gang om ugen, hvor I afprøver nye opskrifter eller selv eksperimenterer i køkkenet. Går I op i sport, kan I tage ud at se kampe med jeres yndlingshold.

Ved at deltage i noget regelmæssigt, som I begge har interesse i, får I gode og dejlige stunder ud af, som kan styrke jeres forhold endnu mere.


At have fælles traditioner er en anden måde at styrke jeres bånd på. Eksempelvis stiller min kæreste og jeg hinanden spørgsmål fra Vertellis Parforholdsudgaven hver uge. Det er en meget vigtig tid på ugen for os - fordi det er en rutine kun for os.


For en aften fuld af dybe samtaler og inspirerende spørgsmål med din partner, klik her for at læse mere om Vertellis Parforholdsudgaven.

 

2. Forstå hinandens “kærlighedssprog”

Alle giver og tager imod kærlighed forskelligt. Ifølge Gary Chapmans quiz om Kærlighedssprog, er der fem måder at udvise kærlighed overfor sin partner på: Fysisk berøring, ord om løfter og bekræftelse, kvalitetstid, handlinger/tjenester og gaver.


Det kan være meget interessant at tage quizzen sammen med sin partner. Man bliver mere følsom overfor måden, man udviser kærlighed på i hverdagen, fordi man finder ud af, hvordan den anden faktisk godt kan lide at modtage kærlighed.

Det virker også den anden vej rundt! Gennem quizzen lærer man nemlig også, hvordan man selv bedst kan lide at modtage kærlighed, og hvad ens behov er - dette kan du efterfølgende kommunikere videre til din partner! 


Jo mere du og din partner udvikler en fælles forståelse for hinanden, jo stærkere et bånd vil I få.

 

3. Acceptér hinandens beslutninger

Nogle gange vil der opstå situationer i livet, hvor der skal tages vigtige beslutninger. Det kan være alt fra professionelle foretagender såsom nyt arbejde. Eller det kan være private beslutninger, eksempelvis ved at tage sig af et sygt familiemedlem.


I disse situationer er det vigtigt at acceptere din partners beslutning - også selvom du måske havde taget en anden beslutning, hvis det var dig. En del af et godt partnerskab er at være der for hinanden, forstå hinanden og selvfølgelig komme med råd - men stadig respektere den andens beslutning.

 

4. Giv hinanden tid og rum

Selv hvis I er et stærkt team i et lykkeligt forhold, er det vigtigt, at man stadig er selvstændig som person. Man har stadig behov og drømme, som man ikke bør glemme eller give op overfor, bare fordi man er i et forhold.


Det kan faktisk styrke jeres forhold, hvis I hver især har personlige mål, og kan snakke om dem sammen og inspirere hinanden.

Selvom introduktionen i dette blogindlæg lagde op til, at man skulle skabe fælles traditioner, kan det for mange være lige så vigtigt at have alenetid og individuelle drømme.

 

5. Husk den individuelle lykkefølelse

Starter man ikke med sin egen lykke og trivsel, vil ingen af disse tips have effekt på sigt. Når man tager sig tid til at dyrke sin egen glæde og velvære, vil du finde ud af, at du kan give så meget mere af dig selv i dit forhold også.

Hvis du ikke hviler i dig selv, er det nemt at tage sine spændinger med ind i forholdet, eller komme til at lade frustrationer gå ud over sin partner.


For at sikre en balance, kan jeg personligt godt lide at bruge vores mindfulness dagbog Vertellis Chapters. Den hjælper mig til at have lidt rolig tid for mig selv hver dag, og giver mig mulighed for at reflektere over mit liv - hvilket giver mig en masse energi og overskud, til at tage med ind i mit forhold!

 

Hvad gør du for et sundt og lykkeligt forhold?

Er der noget fra dette blogindlæg, som du og din partner allerede gør i jeres forhold? Glemte vi nogle vigtige pointer?

Fortæl os gerne, hvad du gør for at opbygge et lykkeligt forhold, ved at kommentere i feltet nedenfor. Sådan kan vi også inspirere hinanden!

Vertellis Chapters - Taknemmelighedsdagbog
Vertellis Chapters - Taknemmelighedsdagbog
270,00 300,00

NU ENDELIG TILGÆNGELIG PÅ DANSK

Vertellis Chapters er blevet den mest populære taknemmelighedsdagbog i Holland!

Vi har tit for travlt med jonglere rundt i hverdagens gøremål og private aftaler, og vi tager os sjældent tid til at stoppe op og reflektere. 

Med Chapters kan du ændre på dette! Denne "personlige coach" i form af en bog hjælper dig til at være mere tilstede og positiv.

De inspirerende spørgsmål i dagbogen hjælper dig med at fokusere på de vigtige ting. Et selvreflekterende og offline redskab til at få mere ud af dagene, reducere stress og stimulere personlig udvikling.

 • Stop op og reflekter
 • Vær taknemmelig ...
 • ... og bliv en endnu bedre version af dig selv!
     View product

     Customer Reviews

     Based on 30 reviews
     83%
     (25)
     17%
     (5)
     0%
     (0)
     0%
     (0)
     0%
     (0)
     N
     Nina S.
     Er blevet afhængig!

     Fantastisk godt værktøj til at få sat ord på mine problemer og få nye selvindsigter. Jeg føler, at jeg kommer videre med mit liv, når jeg skriver. Og er lige ved at være følelser med den første bog, skal absolut have en ny!

     K
     Katja Ipsen

     Vertellis Chapters - Dagbog om taknemmelighed

     H
     Helena Olesen
     Vertellis Chapters

     Jeg bestilte bogen og hørte derefter ikke mere. Jeg skrev ind for at høre, hvordan det kunne være, at jeg ikke havde modtaget min ordre. Her fik jeg hurtigt besked om, at der netop ikke var flere på lager. Jeg ventede i nogle uger, men pludselig var den kommet med posten. Den er lige som jeg havde regnet med - og kundeservice er i top!