5 tips til et sundt forhold
Home > all > 5 tips til et sundt forhold
Lignende artikler
8 måder, hvorpå vi er bevidst om dig og om miljøetKan Vertellis spilles online?Det her er min historie…
Temaer
ArbejdslivsbalanceFamilie & VennerJulegaverKærlighed & RelationerPersonlig Udvikling
Anique Bleumink - 14/01/2022

At skabe nærvær i en digital verden: 5 tips til et sundt forhold

I alle forhold er der op- og nedture. Det er helt normalt! Alligevel er det nogle gange nemt at kigge på andre og tænke: “De virker så glade - hvad gør de anderledes?”


Vi ved allesammen godt, at der ikke er nogen hemmelig opskrift på et lykkeligt forhold. I vores blogindlæg kan vi dog godt lide at udforske emnet med lidt sjove tips og personlige historier.


I sidste ende er det selvfølgelig dig og din partner, der ved, hvad der fungerer bedst for jer - men nu når vi dykker ned i disse 5 tips, vil vi gerne bede jer om at have et åbent sind. Man ved aldrig, hvad man støder på af kloge ord! :)

 

Hvordan ser et sundt og godt forhold egentlig ud? 

Jeg, Vanessa fra Team Vertellis i Tyskland, fejrede for nyligt årsdag med min kæreste.  Vi brugte dagen på at reflektere over vores forhold, og netop tænke over ovenstående spørgsmål.


Tanken, der strejfede mig mest var, at vi som mennesker alle er forskellige. Alle værdsætter forskellige kvaliteter i et forhold, og hvis man finder en, der bakker op om de samme kvaliteter, kan man som par nå rigtig langt.


De kvaliteter jeg sætter mest pris på er: Tillid, humor og gensidig støtte og opbakning. Jeg kan heldigvis med glæde sige, at min kæreste altid står bag mig, og hepper på mig, uanset hvilken ny ide jeg vil føre ud i livet.


Siden vi nu alle er forskellige, har du måske andre kvaliteter, der gør dig glad i dit forhold - og det er helt i orden! Det er vigtigt at være opmærksom på de grundlæggende ting, og efterfølgende kan man finjustere.

 

Her kommer de 5 tips til et sundt forhold:

 1. Skab fælles traditioner
 2. Forstå hinandens “kærlighedssprog”
 3. Acceptér hinandens beslutninger
 4. Giv hinanden tid og rum
 5. Husk den individuelle lykkefølelse

 

1. Skab fælles traditioner

Hvad gør de par, der har et godt og sundt forhold, anderledes? De tager sig tid i hverdagen til fælles aktiviteter og traditioner! På den måde går der ikke kedelig hverdag i den, og man har sammen noget at se frem til i løbet af ugen.


For eksempel kan I finde en hobby, I begge er interesseret i. Hvis I kan lide at lave mad, kan I have en madlavningsaften en gang om ugen, hvor I afprøver nye opskrifter eller selv eksperimenterer i køkkenet. Går I op i sport, kan I tage ud at se kampe med jeres yndlingshold.

Ved at deltage i noget regelmæssigt, som I begge har interesse i, får I gode og dejlige stunder ud af, som kan styrke jeres forhold endnu mere.


At have fælles traditioner er en anden måde at styrke jeres bånd på. Eksempelvis stiller min kæreste og jeg hinanden spørgsmål fra Vertellis Parforholdsudgaven hver uge. Det er en meget vigtig tid på ugen for os - fordi det er en rutine kun for os.


For en aften fuld af dybe samtaler og inspirerende spørgsmål med din partner, klik her for at læse mere om Vertellis Parforholdsudgaven.

 

2. Forstå hinandens “kærlighedssprog”

Alle giver og tager imod kærlighed forskelligt. Ifølge Gary Chapmans quiz om Kærlighedssprog, er der fem måder at udvise kærlighed overfor sin partner på: Fysisk berøring, ord om løfter og bekræftelse, kvalitetstid, handlinger/tjenester og gaver.


Det kan være meget interessant at tage quizzen sammen med sin partner. Man bliver mere følsom overfor måden, man udviser kærlighed på i hverdagen, fordi man finder ud af, hvordan den anden faktisk godt kan lide at modtage kærlighed.

Det virker også den anden vej rundt! Gennem quizzen lærer man nemlig også, hvordan man selv bedst kan lide at modtage kærlighed, og hvad ens behov er - dette kan du efterfølgende kommunikere videre til din partner! 


Jo mere du og din partner udvikler en fælles forståelse for hinanden, jo stærkere et bånd vil I få.

 

3. Acceptér hinandens beslutninger

Nogle gange vil der opstå situationer i livet, hvor der skal tages vigtige beslutninger. Det kan være alt fra professionelle foretagender såsom nyt arbejde. Eller det kan være private beslutninger, eksempelvis ved at tage sig af et sygt familiemedlem.


I disse situationer er det vigtigt at acceptere din partners beslutning - også selvom du måske havde taget en anden beslutning, hvis det var dig. En del af et godt partnerskab er at være der for hinanden, forstå hinanden og selvfølgelig komme med råd - men stadig respektere den andens beslutning.

 

4. Giv hinanden tid og rum

Selv hvis I er et stærkt team i et lykkeligt forhold, er det vigtigt, at man stadig er selvstændig som person. Man har stadig behov og drømme, som man ikke bør glemme eller give op overfor, bare fordi man er i et forhold.


Det kan faktisk styrke jeres forhold, hvis I hver især har personlige mål, og kan snakke om dem sammen og inspirere hinanden.

Selvom introduktionen i dette blogindlæg lagde op til, at man skulle skabe fælles traditioner, kan det for mange være lige så vigtigt at have alenetid og individuelle drømme.

 

5. Husk den individuelle lykkefølelse

Starter man ikke med sin egen lykke og trivsel, vil ingen af disse tips have effekt på sigt. Når man tager sig tid til at dyrke sin egen glæde og velvære, vil du finde ud af, at du kan give så meget mere af dig selv i dit forhold også.

Hvis du ikke hviler i dig selv, er det nemt at tage sine spændinger med ind i forholdet, eller komme til at lade frustrationer gå ud over sin partner.


For at sikre en balance, kan jeg personligt godt lide at bruge vores mindfulness dagbog Vertellis Chapters. Den hjælper mig til at have lidt rolig tid for mig selv hver dag, og giver mig mulighed for at reflektere over mit liv - hvilket giver mig en masse energi og overskud, til at tage med ind i mit forhold!

 

Hvad gør du for et sundt og lykkeligt forhold?

Er der noget fra dette blogindlæg, som du og din partner allerede gør i jeres forhold? Glemte vi nogle vigtige pointer?

Fortæl os gerne, hvad du gør for at opbygge et lykkeligt forhold, ved at kommentere i feltet nedenfor. Sådan kan vi også inspirere hinanden!

Vertellis Holidayudgaven
Vertellis Holidayudgaven
148,00 160,00

Opnå samvær og tid offline henover jul og nytår takket være dette spørgsmålsspil!

Med Vertellis Holidayudgaven bliver oprigtig fællesskab, forståelse og opmærksomhed prioriteret højt denne jul og nytår!

Sammen reflekterer I over det foregående år, og deler jeres drømme og planer for næste år. Lær dine venner, familie og kollegaer bedre at kende.

 • Det bedste spil til jul og nytår
 • Det er allerede spillet af mere end to millioner mennesker verden over
 • Udsolgt længe før jul 5 år i træk
    Se produkt

    Customer Reviews

    Based on 99 reviews
    81%
    (80)
    10%
    (10)
    6%
    (6)
    0%
    (0)
    3%
    (3)
    A
    Annika Jørgensen Reinert
    Genialt

    Vi har stor glæde af samtalerne med disse produkter, endda vores autistiske datter elsker det👏👏❤️

    Kære Annika, tak fordi du delte den erfaring med os! Jeg har selv en nevø der er autist, og kan derfor godt sætte mig ind i jeres ønske for at forstå jeres datter, og den udfordring hun også må have mht. at udtrykke sig.
    Jeg vil dele din søde kommentar med resten af Teamet, fordi den er noget helt særligt! Tak for det Annika. Jeg håber dig og din familie kan have fortsat gavn af spørgsmålene. KH fra os!

    G
    Grace Nelie Hye Macura
    Super familiespil

    Dejligt reflekterende spil, der også får de yngste til at alle ord på følelser og handlinger.

    Kære Grace!
    Jeg ville bare lige sende en kærlig hilsen din vej fra mig (Kezia) og resten af Vertellis Teamet, for at sige tak for din søde kommentar til spillet. Vi glæder os virkelig over at du og din familie har hygget jer med det! Men mest af alt glæder det os, at det har åbnet vejen for at børnene også deler deres tanker og følelser.
    Vi lever i teknologiens verden, så det kræver en stadig indsats at holde den åbne kommunikation ved lige, hvor er det dejligt at forælder/forældre som dig/jer tager den udfordring op.
    Stort kram fra os til jer!

    D
    Dorthe Redder
    Bestemt tilfreds

    Hyggeligt og tankevækkende

    Kære Dorthe, tak for din kommentar! Vi glæder os over at du og dine nærmeste har hygget jer med det. Håber der bliver mange flere muligheder i fremtiden for at få hyggen samt tankerne vakt med spillet ;) Kram fra os til dig.