Sådan får du dem i snak med Vertellis
Home > all > Sådan får du dem i snak med Vertellis
Lignende artikler
4 spørgsmål til et sundere og stærkere forhold4 spørgsmål til et lykkeligere liv8 måder, hvorpå vi er bevidst om dig og om miljøet
Kategorier
ArbejdslivsbalanceFamilie & VennerJulegaverKærlighed & RelationerPersonlig Udvikling
Anique Bleumink - 19/01/2020

7 tips til, hvordan du får folk til at åbne op ved at spille Vertellis 

Her hos Vertellis mener vi, at man bedst opbygger et stærkt bånd til hinanden ved at stille dybe og meningsfulde spørgsmål. Vil du også styrke dine relationer, men ved ikke helt, hvilke spørgsmål du kan stille? Tjek vores spørgsmålsspil, som alle er lavet til at starte skønne og mindeværdige samtaler. Når du har udvalgt dig et spil, kan du læse denne artikel, for at få vores bedste tips til at få din familie og tætteste venner til at åbne op med Vertellis.


Et af de oftest stillede spørgsmål vi får er, “hvordan får jeg mine venner/familie/børn/partner/kollegaer til at spille med?”


Vi forstår det godt! De fleste af os hos Vertellis er af natur meget snakkesalige (vi elsker meningsfulde samtaler!), men vi forstår også godt, at nogle mennesker har svært at åbne op på et dybere og mere personligt plan eller føler sig intimideret af det.


Hos Vertellis har vi introduceret dette spil til mange mennesker, og er også stødt på modstand hen af vejen. Heldigvis har vi over tid lært et par tricks til, hvordan man får folk til at give det en reel chance - og dem vil vi dele med dig!

 


Vanessa fra Team Vertellis kommer fra Tyskland, og har et godt eksempel:


“Jeg blev mødt med skepsis af min familie og kæreste. Til at starte med var de slet ikke interesseret i at spille og påstod, at “det der behøvede de ikke, det virker akavet, bla bla”. Jeg kan altså virkelig godt sætte mig i dit sted, hvis du gerne vil spille spillet, men er nervøs for at introducere det til din omgangskreds. Jeg bad dem om at stole på mig og sagde, at hvis de ikke kunne lide det, stopper vi bare igen. Intet problem! De gav det et forsøg, og da vi var færdige havde vi bådet grædt, grinet og haft samtaler på et niveau, vi ikke havde nået, hvis ikke det var for spillet.” - Vanessa, Team Vertellis i Tyskland


Hvis du er bekymret for, om din nære omgangskreds måske er lidt tilbageholdende, eller at introducere spillet til en gruppe mindre snakkesalige personer, får du her 7 tips til, hvordan du kan opfordre til at prøve Vertellis, og åbne op i løbet af spillet! 


7 tips til, hvordan du får folk til at åbne op ved at spille Vertellis
 1. Start med et kompliment
 2. Fortæl dem om intentionen med spillet
 3. Opstil regler
 4. Vær selv et godt eksempel
 5. Sørg for trygge og rolige rammer
 6. Stil opfølgende spørgsmål
 7. Skræddersy kortene, så spørgsmålene passer til deltagerne

 

 

1) Start med et kompliment!

Dette kommer direkte fra Moa, en af vores Vertellis team medlemmer i Sverige! Hun anbefaler, at man starter med at sige noget pænt, eksempelvis: “Jeg ville elske at spille det her spil med dig. Jeg har været meget nysgerrig omkring dig i lang tid, og vil så gerne lære mere om dig”.


Hvis du inviterer folk over til at spille Vertellis, går vi ud fra, at dette allerede er sandt… Men det skader ikke at sige det højt til den anden person! Ved at få dine gæster til at føle sig værdsatte, er de mere tilbøjelige til at ville spille.


2) Fortæl dem om intentionen med spillet

Vertellis er kendt for (og lavet til) at starte dybe og ærlige samtaler… Men spillet handler om meget mere end det! Når det kommer til stykket, er Vertellis til, for at skabe meningsfulde stunder blandt venner og familie uden forstyrrelser fra digitale medier.


Udover det får du, med Vertellis Holidayudgaven, chance for at reflektere over det foregående år og planlægge lidt fremad for det nye år. Der er rig mulighed for alle at sætte nye mål for fremtiden og se, hvilke erfaringer man har gjort sig i løbet af året.


Og du kan sagtens have forskellige intentioner til forskellige grupper venner eller familie - så længe det er noget, de kan relatere sig til!


3) Opstil regler

Vær ikke bange for at opstille regler, før I går i gang. Snak med dine gæster om, at de kan svare på spørgsmålene præcis som de selv har lyst til, og kan dele så meget som de selv føler sig trygge ved. Fortæl dem også, at dette er en mulighed for at lytte til og lære af hinanden, uden at nogen dømmer dem.


Hvis en gæst trækker et kort, og ikke kender svaret eller er utryg ved at svare på spørgsmålet, kan personen altid springe kortet over eller gemme det til senere. Hvis det er dig, der afholder aftenens sammenkomst kan du skabe lige de regler, du har lyst til.


Til sidst er det en god ide at lette stemningen. Hvis gruppen er tøvende, har Vanessa et godt råd (kan du huske hendes historie fra tidligere?). Sig til dine gæster, at hvis de ikke kan lide at spille, kan I stoppe når som helst.

Ofte ved folk ikke, hvor meget de får ud af at spille Vertellis, før de har prøvet det!

 

4) Vær selv et godt eksempel

Det er altid sjovt at være dén, der starter. Liz (en af medstifterne af Vertellis) delte sin historie om den allerførste oplevelse med Vertellis Holidayudgaven i sit blogindlæg “Hvordan det hele startede…”. Noget af dét hun taler om er, hvordan hun startede spillet med nogle håndskrevne kort.


Hvis du har venner, familie og kollegaer, der er tilbageholdende med spille anbefaler vi, at du selv er den, der starter runden. Ved at vise initiativ og selv give et åbent og ærligt svar, sætter du et godt eksempel overfor de andre, der måske er bange for ikke at svare på spørgsmålet “rigtigt”.


Side bemærkning: Vi ved godt, at du ved dette… Men når det kommer til Vertellis, findes der ikke nogle rigtige eller forkerte svar! 


5) Sørg for trygge og rolige rammer

Har du prøvet at ville fortælle en person noget, der var vigtigt for dig, samtidig med at personen sad og scrollede på sin telefon? Det er det værste. Det mindste man kan gøre, er at give den anden sin fulde opmærksomhed, så de føler sig værdsat og har lyst til at fortælle mere.


Først og fremmest bør man derfor lægge alle digitale medier fra sig, når man spiller Vertellis. Sluk fjernsynet. Bed gæsterne om at sætte deres telefoner på lydløs, eller endnu bedre, lægge dem i en fælles kurv væk fra bordet.


Dernæst, skal du sikre dig, at du får skabt trygge rammer for dine gæster. Der skal være roligt, så alle kan høres. Sådan skaber du et fællesskab, hvor alle føler, at de frit kan sænke paraderne.


Vertellis er blevet spillet i mange forskellige forsamlinger; derhjemme, på restauranter og caféer, i parker… Vælg et sted, der er befordrende til fantastiske samtaler!

 


6) Stil opfølgende spørgsmål

Vertellis betyder “fortæl mig mere” på Hollandsk. Hvis nogle svarer lidt kort på spørgsmålene, og du er interesseret i at høre nærmere, stil dem opfølgende spørgsmål.


Eksempelvis:

Spørgsmål: “I løbet af året… Hvilket øjeblik eller hvilken oplevelse vil du gerne genopleve?”

Dem: “Min ferie i Irland”.

Dig: “Jeg har altid gerne ville besøge Irland. Hvad var det bedste ved ferien?”.


Når man stiller opfølgende spørgsmål, skaber man rum til at den anden person kan uddybe sine svar. Man skal bare sikre sig, at ens spørgsmål er positive og støttende… Det er aldrig sjovt at føle, at man bliver forhørt, eller at der bliver stillet spørgsmål til ens valg og beslutninger.


7) Skræddersy kortene, så spørgsmålene passer til deltagerne

Det bedste ved Vertellis er, at der ikke er en rigtig eller forkert måde at spille på! Mange har allerede delt fantastiske historier om, hvordan de har brugt vores kortspil. Jo, der er selvfølgelig klassiske måder at spille på, for eksempel under middagen juleaften eller nytårsaften, men Vertellis er også blevet brugt til:

 • Team building aktiviteter
 • Sammenkomster med arbejdet
 • Velvære ophold
 • Støttegrupper
 • Terapeutsamtaler
 • At mingle med

I alle disse situationer - også når du spiller på den “traditionelle” måde - er du mere end velkommen til at skræddersy kortene, så spillet passer til dit selskab. Som tidligere nævnt handler det om at skabe meningsfuld tid sammen, og lære hinanden endnu bedre at kende. Du kender selv dine gæster bedst, så hvis et kort ikke er passende til lige netop dit selskab, tager du det bare ud af runden.


BONUS TIP: Tak dine gæster for at spille med.


Hvis nogle af gæsterne overtrådte en lille personlig grænse ved at spille Vertellis, så husk at takke dem for at have delt deres historie med dig og de andre. Fortæl dem, hvor meget det betyder for dig, og hvad du har lært om dem, som du ikke vidste før.


På den måde sikrer man, at gæsterne føler sig hørt og lyttet til - og de vil højst sandsynligt være klar på at spille igen!


Havner du i den situation, at en gæst stadig ikke vil spille, og du allerede har prøvet disse tips, kan det være, at personen simpelthen ikke er klar til det - og det må vi respektere. Men som sagt kan du spille spillet blandt flere forskellige grupper. Hvis det ikke var den helt store succes under familiemiddagen, kan du også tage spillet med til en vinaften med vennerne eller kollegaerne. Der er mange andre derude, der længes efter dybere samtaler ligesom dig!


En sidste ting… Bare fordi man har sagt nej til at spille én gang, betyder det ikke, at man altid vil have det sådan. Spørg dem igen efter et par måneder, eller prøv næste år. Folk ændrer sig, og du bliver måske overrasket, hvis du giver dem en chance til senere :)


Har du allerede prøvet disse tips? Hvordan gik det?


Fortæl os endelig om dine erfaringer ved at skrive en kommentar nedenfor! Og hvis du selv har andre tips, så skriv endelig dem med også. Vi elsker at høre jeres historier om, hvordan I bruger spillene.


Skål for din næste fantastiske samtale!

 

Vertellis Holidayudgaven - 46 meningsfulde spørgsmål der skaber dybe samtaler
Vertellis Holidayudgaven - 46 meningsfulde spørgsmål der skaber dybe samtaler
197,00

Opnå samvær og tid offline henover jul og nytår takket være dette spørgsmålsspil!

Med Vertellis Holidayudgaven bliver oprigtig fællesskab, forståelse og opmærksomhed prioriteret højt denne jul og nytår!

Sammen reflekterer I over det foregående år, og deler jeres drømme og planer for næste år. Lær dine venner, familie og kollegaer bedre at kende.

 • Det bedste spil til jul og nytår
 • Det er allerede spillet af mere end to millioner mennesker verden over
 • Udsolgt længe før jul 5 år i træk
    Se produkt

    Customer Reviews

    Based on 118 reviews
    83%
    (98)
    8%
    (10)
    5%
    (6)
    1%
    (1)
    3%
    (3)
    J
    Janni Sørup Naursgaard
    Åbnede op for gode snakke nytårsaften

    Vi prøvede spillet (hollyday versionen) første gang nytårsaften, sammen med nogle gode venner. Der blev sat ord på nogle ting vi ikke nok ellers ville have talt om - hverken med kæresten eller vennerne - så det fik på en god måde sat året lidt i perspektiv for os alle.

    D
    Dorthe Cramer
    Vertellis Holidayudgaven 👌

    Super hyggelig aften med mine store unger. Nærværende, eftertænksomme og rørende tilkendegivelser. Fedt med noget anderledes og meningsfyldt samvær ❤️

    L
    Lene Rasmussen
    Nærværende spil

    Jeg forærede min mand spillet i gave. Han fik spillet under en middag på en restaurant og under middagen tog vi spillet i brug og havde med de spændende spørgsmål en god aften, hvor samtalen var i højsædet. Det giver også anledning til at tænke tilbage og rent faktisk få styrket sin taknemmelighed når man bliver opmærksom på alt det der er sket.