Styrk dine relationer og bliv lykkeligere
Home > all > Styrk dine relationer og bliv lykkeligere
Lignende artikler
Sådan undgår du "stressfælden"4 råd til bedre søvnKan selvrefleksion være cool, hurtigt og simpelt?
Kategorier
ArbejdslivsbalanceFamilie & VennerJulegaverKærlighed & RelationerPersonlig Udvikling
Anique Bleumink - 04/06/2019
Klar til at booste din lykke? Her får du tre spørgsmål, der kan være med til at styrke dine relationer, så du kan leve et lykkeligt og sundt liv.

Et gammelt spørgsmål gentages over hele verden: Hvad gør os sunde og lykkelige? Mange af os er klar over, at sund kost, regelmæssig motion og et reduceret stressniveau er vigtige komponenter for et godt og sundt liv ... Men hvad med stærke relationer?

Ifølge Robert Waldinger, en amerikansk psykiater og professor ved Harvard Medical School, har vores menneskelige relationer stor indflydelse på vores langsigtede mentale sundhed. Denne konklusion kom Waldinger med, fra The Grant Study - et af ​​de længste studier af den menneskelige lykke. I over 75 år fulgte Waldinger og hans kollegaer over 700 mennesker gennem deres liv. Waldinger og kollegaer fandt ud af, at folk med tætte venskabs - og familierelationer og en stærk fællesskabsfølelse levede et sundere og lykkeligere liv end personer uden disse elementer. Hvad der er endnu mere fantastisk er, at relationer, som disse, blev identificerede som værende komponenter, der kunne forudsige langsigtet sundhed og lykke i forhold til andre faktorer såsom IQ, social klasse eller genetik.

Hvad kan dette bruges til? Gode relationer er essentielle for at leve et godt liv. Selvom mange af os intuitivt ved, at vi har det bedre, når vi har gode venskabs - og familierelationer i vores liv, understøtter videnskaben nu også dette. Hvis videnskaben fortæller os, at opbygning og forbedring af relationer med venner, familie og kollegaer gavner vores mentale og fysiske sundhed ... hvordan kan vi så dyrke disse relationer endnu mere og dermed have gavn af menneskelig connection?

Få gang i samtalerne

Nu til dags kan samtaler godt virke som en tabt kunst ... alle har deres øjne limet fast til sociale medier eller nærmest blevet afhængige af at tjekke notifikationer og svare på beskeder. Hvor er den menneskelige connection, ansigt til ansigt?

Hos Team Vertellis mener vi, at fundamentet for et stærkt forhold er god kommunikation. Men hvad omfatter 'god kommunikation' så? Betyder det blot god humor og en nem samtale hvor man undgår vanskelige emner? Absolut ikke!

Virkeligheden er, at alle oplever vanskelige tider i livet. Det er netop i disse vanskelige tider, at folk kan drage fordel af at diskutere deres udfordringer på en åben og ærlig måde. Vi har brug for mennesker, vi kan tale med. Og de har brug for os.

Så - måske er det er på tide at sætte gang i en udfordrende samtale med en ven. Hvis du synes, at du og din partner kører i de samme emner igen og igen - hvordan kan du holde samtalen produktiv og ærlig mens du samtidig styrker forholdet?


Stil de rigtige spørgsmål

Hvis du vil styrke eller forbedre dine relationer, skal du holde øje med de tre  spørgsmål nedenfor. Spørgsmålene er designet til at hjælpe med at stimulere meningsfulde samtaler og ærlige diskussioner med mennesker, der er vigtige for dig i dit liv. Du kan forbedre dit liv (og deres!), når du deler din hensigt om at forbedre og styrke jeres fælles relation. Det er irrelevant om det handler om arbejdsrelationer med kunder eller kollegaer eller personlige forhold til familie og venner. Hvert forhold er betydningsfuldt.


Opbyg stærkere forhold ved hjælp af tre spørgsmål

Spørgsmål 1:

"Foretrækker du at jeg er åben og ærlig omkring mine tanker og spørgsmål eller ser du helst, at jeg holder dem for mig selv?"

Ved at spørge om tilladelse fra den anden person til at være åben og ærlig, kan du få en fornemmelse af hvor du har personen. Samtidig får du også en idé om han/hendes personlige grænser. Hvis han eller hun er åben overfor ærlige samtaler, vil ærligheden sandsynligvis opstå imellem jer, på en hel naturlig måde.

Når du stiller dette spørgsmål, skal du være opmærksom på den andens kropssprog og reaktion. Modtager du et rungende 'Ja!' eller kan du sanse en tøven hos den anden? Er du i  tvivl om hvorvidt du kan være ærlig overfor dem? Hvis det er tilfældet, er det godt at påpege det. Du kan eksempelvis sige: "Jeg føler lidt, at du er i tvivl ... hvad bekymrer dig?" Når I har diskuteret dette, kan du vende tilbage til det oprindelige spørgsmål.


Spørgsmål 2:

"Kan vi lytte til hinandens synspunkter og holdninger uden at dømme hinanden og finde ud af, hvad sandheden er? Hvis ja, hvad kan vi så gøre med sandheden?"

Det egentlige formål ved at føre en optimal samtale er at tale og lytte uden at dømme, og ikke at forsøge at overbevise den anden person om, at du har ret. Hvis du nærmer dig en vanskelig samtale med et åbent sind, er det mere sandsynligt, at defensive holdninger på begge sider forsvinder hos begge parter. Når ingen gemmer sig bag et defensivt "skjold", skabes der et sikkert rum for begge parter til ærligt at dele meninger og synspunkter.

Spørgsmål 3:

"Er vi villige til at se ting fra hinandens perspektiv, eller holder vi fast i vores egen overbevisning?"

Hvis du finder ud af, at en udfordrende samtale ikke fører til en konklusion, og at I bare fortsætter med at køre rundt i de samme argumenter, skal du trykke på nulstillingsknappen. Du kan gøre dette ved at spørge på en direkte, men venlig måde, om han/hun er villig til at overveje problemet fra et andet synspunkt. Det betyder ikke, at personen skal ændre synspunkt, men blot at personen kan respektere og acceptere, at der eksisterer andre synspunkter, og at det er OK.

Grundlaget for et sundt, langsigtet forhold er, at begge parter har evnen til at være åben og ærlig samtidig med at lytte til den anden person uden at dømme eller bruge det imod personen. Dette er nøglen til at skabe og vedligeholde stærke relationer.

Hold samtalen kørende!

Vil du styrke dine relationer endnu mere? Hold samtalen kørende! Hos Vertellis er én af ​​vores foretrukne måder at connecte med mennesker på - at lære mere om dem. Det gør vi ved at føre meningsfulde samtaler ved hjælp af vores unikke samtale kortspil. Tusindvis af mennesker over hele verden har brugt disse kortspil til at opbygge forhold og styrke deres relationer!

Uanset om du ønsker at connecte mere med din familie, din partner, ægtefælle eller venner og kollegaer - så har vi et spil til det! Tjek dem ud her!


Del dine ideer
Hvad er dine yndlings måder at opbygge stærke relationer på? Læg en kommentar nedenfor. Vi vil så gerne høre fra dig! Hvis du vil dele dine tanker på sociale medier, kan du bruge hashtagget #myvertellismoment.
Vertellis Holidayudgaven - 46 meningsfulde spørgsmål der skaber dybe samtaler
Vertellis Holidayudgaven - 46 meningsfulde spørgsmål der skaber dybe samtaler
197,00

Opnå samvær og tid offline henover jul og nytår takket være dette spørgsmålsspil!

Med Vertellis Holidayudgaven bliver oprigtig fællesskab, forståelse og opmærksomhed prioriteret højt denne jul og nytår!

Sammen reflekterer I over det foregående år, og deler jeres drømme og planer for næste år. Lær dine venner, familie og kollegaer bedre at kende.

 • Det bedste spil til jul og nytår
 • Det er allerede spillet af mere end to millioner mennesker verden over
 • Udsolgt længe før jul 5 år i træk
    Se produkt

    Customer Reviews

    Based on 118 reviews
    83%
    (98)
    8%
    (10)
    5%
    (6)
    1%
    (1)
    3%
    (3)
    J
    Janni Sørup Naursgaard
    Åbnede op for gode snakke nytårsaften

    Vi prøvede spillet (hollyday versionen) første gang nytårsaften, sammen med nogle gode venner. Der blev sat ord på nogle ting vi ikke nok ellers ville have talt om - hverken med kæresten eller vennerne - så det fik på en god måde sat året lidt i perspektiv for os alle.

    D
    Dorthe Cramer
    Vertellis Holidayudgaven 👌

    Super hyggelig aften med mine store unger. Nærværende, eftertænksomme og rørende tilkendegivelser. Fedt med noget anderledes og meningsfyldt samvær ❤️

    L
    Lene Rasmussen
    Nærværende spil

    Jeg forærede min mand spillet i gave. Han fik spillet under en middag på en restaurant og under middagen tog vi spillet i brug og havde med de spændende spørgsmål en god aften, hvor samtalen var i højsædet. Det giver også anledning til at tænke tilbage og rent faktisk få styrket sin taknemmelighed når man bliver opmærksom på alt det der er sket.