5 Spørgsmål til at få gang i samtalen
Home > all > 5 Spørgsmål til at få gang i samtalen
Related articles
Sådan undgår du "stressfælden"4 råd til bedre søvnKan selvrefleksion være cool, hurtigt og simpelt?
Categories
ArbejdslivsbalanceFamilie & VennerKærlighed & RelationerPersonlig Udvikling
bart kloosterhuis - 03/06/2019
5 spørgsmål til at starte endeløse samtaler under højtiderne!


Uanset om du er fan af højtiderne eller ej, så kan vi ikke ignorere det faktum, at flere og flere mennesker under de kommende måneder vil bruge en masse tid, penge og opmærksomhed på det. Det starter tidligere og tidligere hvert år: når sommeren er ovre  er butikkerne allerede i gang med at dekorerer deres display vinduer! Pebermynte stokke, julestrømper, juletræer og alt, hvad jul indebærer…

Dette stigende fokus på højtiderne skyldes “højtidsangst”. Hvor kommer al denne stressen fra? Jeg tror personligt på, at grunden skyldes noget helt andet end bekymringen omkring spisning, drikkelse, dekoreringer og gaver. Jeg tror, at det kommer fra vores behov vi har om at opleve mindeværdige øjeblikke med de mennesker, som står os nærmest.

Oftere og oftere bliver disse øjeblikke af betydningsfuldt samvær afbrudt, og dermed bliver der færre af dem. Det ser ud til, at vi mister os selv mere og mere i vores tablets og telefoner i stedet for at have en god samtale.

Men vent! Der er en simpel måde at styrke nærværet på: stil de rigtige spørgsmål til de mennesker, som du holder af.  For os er højtiderne heldigvis et perfekt øjeblik til at skabe inspirerende samtaler med venner, familien eller kollegaer. Uden telefoner!

I denne artikel vil jeg dele fem spørgsmål, som du kan stille, for at få en god, sjov, dyb og/eller personlig samtale. Perfekt til at skabe mere mening under middage eller til drinks!

#1 Hvad er de tre ting, som gav dig mest energi?

Dette er et godt, positivt spørgsmål til at bryde isen og til at få alle til at snakke sammen. Vi har for vane at fokusere på alt det, der ikke gik som planlagt og det, der koster os energi.

Ved at spørge til, hvad der har givet dig mest energi, inspirerer du den anden person til at kigge på tingene i et andet perspektiv. Forhåbentligt vil han/hun gemme på disse oplysninger til det næste år (og det giver dig måske nogle ideer…) 😊

#2 Med den viden, som du har nu, hvad ville du så have gjort anderledes?

Dette er det ultimative spørgsmål til refleksion. Refleksion er en kraftfuld måde hvorpå, man kan opnå selvindsigt, og det genererer mere glæde og et bedre selvværd. Ved at stille dette spørgsmål, kan du kigge tilbage på de “fejl”, som du har gjort dig i fortiden på en ny måde. På den måde kan du se dem som værdifulde og lærerige oplevelser, som har gjort dig klogere.

#3 Hvad vil du lykønske dig selv med et år fra nu?

Jeg vil ikke gå ind i nytårsfortsæt, fordi jeg ikke rigtigt tror på dem. Jeg tror på, at det er meget vigtigt at tænke på vores mål. Hvis du har et klart overblik over dine ambitioner (store eller små) så vil du være i stand til at opnå dine mål!

Ved at dele dine svar I en gruppe er chancen for, at du vil gøre dit ypperste fordoblet mange gange. Du vil ikke bare være i stand til at opnå dem, men andre kan også motivere dig, hjælpe dig og måske endda deltage. Det er win-win.

#4 Hvad har holdt dig vågen om natten?

Dette kan være et udfordrende spørgsmål. Mange mennesker snakker ikke rigtigt om, hvordan de har det eller hvad, de føler. “Hvordan har du det?” bliver ofte besvaret med “godt!”, og vi kommer ofte ikke længere end det. At dele det, der går én på, giver ikke kun følelsen af lettelse, men det, at man viser din sårbare side i sociale sammenhænge er også en mulighed for én, der kan skabe gensidig tiltro og nærvær til og med hinanden.

Alle disse fordele får man på baggrund af ét simpelt spørgsmål. Selvom det kan virke konfronterende, så giv det er forsøg!

#5 Hvad vil du gøre for første gang i dit liv?

“Et godt liv er den bedste fare for et vidunderligt liv.”

At have et opstillet liv og at have alting kørende for sig lyder fint, men der er en fare, der ligger på lur her. Fra det øjeblik, hvor alting er “fint”, så er man mindre motiveret til at arbejde på at udvikle sig selv eller bare at springe ud i ting. Udenfor ens komfortzone er der, hvor man kan opnå de største belønninger!

Ved at besvare spørgsmålet “Hvad vil du gøre for første gang I dit liv (I det kommende år)?”, inspirerer man sig selv til at gøre nye, spændende ting. Dette virker også perfekt, når man deler det med en gruppe, fordi man føler sig mere ansvarlig til rent faktisk AT GØRE det!

Team Vertellis foreslår, at man laver et væddemål. Man vil føle sig mere motiveret til rent faktisk at opnå sine mål! 😉

Hvad simple, men kraftfulde spørgsmål kan bidrage til…

Det faktum at oprigtig kontakt med venner og familier er blevet byttet ud med tid online på telefoner og tablets, frustrerer mig. Den gennemsnitlige dansker tjekker sin telefon 2,5 gang i timen. Det er simpelthen for vanvittigt! Ud af denne frustration, opfandt min kæreste, min bedste ven og jeg et initiativ kaldet Vertellis, der betyder ‘fortæl mig mere’ på hollandsk.

Designet af generation y folk, er Vertellis det ultimative kortspil, der bringer venner familie nærmere hinanden ved at stille oprigtige, legende og refleksive spørgsmål til hinanden. Sjovt faktum: Det startede som et håndskrevet kortspil, og efter bare et år blev det årets spil til højtiderne I Holland – og nu eksploderer det i Europa og USA!

Angst over, hvorvidt helligdagene lever op til forventningerne, og bliver mindeværdig og unikke, er ikke nødvendigt, når man ved, hvordan man kan stille Vertellis spørgsmålene i denne artikel eller med vores kortspil!

Hvis du kan lide spørgsmålene i denne artikel, kan du tage et kig på vores hjemmeside og dermed finde ud af om Vertellis vil være noget for dig, og om det er noget, som du vil spille med dine venner og din familie! De mest interessante, underholdende, og nogle gange de mest bevægende historier bliver delt ved hjælp af dette lille spil.

Tak, for at ville læse med. Vi håber, at vi kan inspirere dig med vores vision, om at inspirere til tid offline og bringe folk nærmere hinanden.

High five,

Bart

Vertellis Chapters - Taknemmelighedsdagbog
Vertellis Chapters - Taknemmelighedsdagbog
300,00

NU ENDELIG TILGÆNGELIG PÅ DANSK

Vertellis Chapters er blevet den mest populære mindfuldness dagbog i Holland!

Vi har tit for travlt med jonglere rundt i hverdagens gøremål og private aftaler, og vi tager os sjældent tid til at stoppe op og reflektere. 

Med Chapters kan du ændre på dette! Denne "personlige coach" i form af en bog hjælper dig til at være mere tilstede og positiv.

De inspirerende spørgsmål i dagbogen hjælper dig med at fokusere på de vigtige ting. Et selvreflekterende og offline redskab til at få mere ud af dagene, reducere stress og stimulere personlig udvikling.

 • Stop op og reflekter
 • Vær taknemmelig ...
 • ... og bliv en endnu bedre version af dig selv!
     View product

     Customer Reviews

     Based on 30 reviews
     83%
     (25)
     17%
     (5)
     0%
     (0)
     0%
     (0)
     0%
     (0)
     N
     Nina S.
     Er blevet afhængig!

     Fantastisk godt værktøj til at få sat ord på mine problemer og få nye selvindsigter. Jeg føler, at jeg kommer videre med mit liv, når jeg skriver. Og er lige ved at være følelser med den første bog, skal absolut have en ny!

     K
     Katja Ipsen

     Vertellis Chapters - Dagbog om taknemmelighed

     H
     Helena Olesen
     Vertellis Chapters

     Jeg bestilte bogen og hørte derefter ikke mere. Jeg skrev ind for at høre, hvordan det kunne være, at jeg ikke havde modtaget min ordre. Her fik jeg hurtigt besked om, at der netop ikke var flere på lager. Jeg ventede i nogle uger, men pludselig var den kommet med posten. Den er lige som jeg havde regnet med - og kundeservice er i top!

     M
     Maj-Britt Møller

     Vertellis Chapters

     M
     Mette Rauff

     Vertellis Chapters

     Please note, comments must be approved before they are published