3 spørgsmål, der får dig til at reflektere mere over dit liv
Home > all > 3 spørgsmål, der får dig til at reflektere mere over dit liv
Lignende artikler
Mindfulness & moderskab5 Spørgsmål til at få gang i samtalenStyrk dine relationer og bliv lykkeligere
Kategorier
ArbejdslivsbalanceFamilie & VennerJulegaverKærlighed & RelationerPersonlig Udvikling
bart kloosterhuis - 04/06/2019

3 effektive reflekterende spørgsmål, der hjælper dig med at forme dit liv mere bevidst

Vidste du, at selvrefleksion er det mest udbredte værktøj for succesfulde og livsglade mennesker? Selvrefleksion behøver ikke at være svært eller tidskrævende. I et andet blogindlæg skrev jeg om, hvordan det kan være både cool, hurtigt og simpelt, og om en skøn offline stund, jeg havde for mig selv. Denne gang deler jeg tre spørgsmål, som også kan hjælpe dig!

 

Selvrefleksion gavner dig

Forskeren, Giada Di Stefano og kollegaer, studerede mennesker, der brugte 15 minutter på selvrefleksion hver dag. En gruppe deltagere svarede på et spørgsmål i slutningen af ​​dagen om, hvad de havde lært den pågældende dag, og skrev deres svar ned. Denne gruppe scorede 23% bedre på en afsluttende måling (inklusiv arbejdspræstation) end kontrolgruppen af ​​medarbejderne, der ikke havde praktiseret selvrefleksion.


En undersøgelse i Storbritannien gav samme resultater på pendlere. Pendlergruppen, der reflekterede over, hvad der ville gøre deres dag vellykket, når de gik til og fra arbejde, følte sig gladere, mere produktive og mindre udkørte end pendlerne, der ikke reflekterede.

Afsæt tid til selvrefleksion

Den eneste udfordring er at finde en måde, der motiverer dig til at afsætte tid til det dyrebare øjeblik med selvrefleksion - ti minutter hver dag.

Klik her for at gå til Vertellis Chapters

Med mine to venner, Lars og Liz, forsøgte vi sammen at finde en måde, hvor vi kunne skabe et værdifuldt øjeblik for os selv ved brug af pen og papir. Vi ønskede os en bog, der kunne stimulere vores tid til selvrefleksion, men vi fandt ud af, at den bog vi ville have ikke eksisterede! Så vi udviklede vores egen "alt-i-en notesbogen": Vertellis Chapters!

Vertellis Chapters udgør delvist en notesbog, en dagbog og en inspirationsbog. Vi har gjort plads til ting, vi synes er vigtige, såsom:

 • Taknemmeligheds notater, som i høj grad øger din følelse af lykke!
 • Feedback-runder med dig selv i fokus (hvad går godt, hvad kunne være bedre, osv...)
 • "Notater", der får dig til at reflektere ... Disse notater kan være inspirerende citater, historier eller fakta.
 • Motiverende og reflekterende spørgsmål til dig selv. Det er noget Vertellis er særligt kendt for!

Tre spørgsmål til selvrefleksion

De spørgsmål, der blev besvaret i Giada Di Stefano’s undersøgelse inkluderede: "Hvad lærte jeg i dag?" og "Hvad vil gøre min dag til en succes?" kan suppleres med spørgsmål fra Vertellis Chapters. Spørgsmålene, du finder i Chapters, vil hjælpe dig med at forme dit liv mere bevidst, at stoppe med at leve i en passiv tilstand og i stedet tage kontrol over dit eget liv!

#1 Hvad er du taknemmelig for i øjeblikket?

Alt for ofte dvæler vi ved det der går galt. Det er en negativ refleksion. Hvis du, i stedet for, besvarer spørgsmålet om hvad du er taknemmelig for, tvinger du dig selv til at skifte fokus til positive begivenheder eller hændelser, der er sket i løbet af dagen. Gør dette ofte nok og synapserne (forbindelserne mellem nervecellerne) i din hjerne, vil danne flere positive forbindelser. Du bliver mere optimistisk og vil begynde at se flere muligheder omkring dig, frem for begrænsninger.

#2 Hvad går godt? Hvad kan gøres bedre?

Ved at stille dig selv disse to åbne spørgsmål "Hvad går godt?" og "Hvad kan gøres bedre?" træner du din hjerne til at lave løbende forbedringer. Disse spørgsmål motiverer dig og forbedrer dit sind. Spørgsmålene er perfekte at stille dig selv, i slutningen af ​​din dag. 

#3 Hvad skal du begynde med i den kommende periode? Hvad vil du stoppe med? Hvad vil du fortsætte med at gøre?

Verne Harnish ("Growth Guy" og forfatter af Rockefeller Habits) beskriver start/stop-idéen. Hvad vil du starte med at gøre? Hvad vil du stoppe med? Hvad har fortjeneste, så du vælger at fortsætte? At stille dig selv disse spørgsmål, giver dig den perfekte feedback-loop. Ligesom "Hvad går godt?" Og "Hvad kan gøres bedre?" Start/stop-spørgsmålene holder dig skarp og fokuseret.

Stil dig selv spørgsmål 1 og 2 dagligt. Stil dig selv spørgsmål 3 i slutningen af ​​ugen. Når du gør dette, vil du opleve at blive mere opmærksom. Du får mere kontrol over dit liv på forskellige områder, fra bedre præstationer på arbejdspladsen, til at være en altomfattende, lykkelig og mere produktiv person. Selvreflekterende spørgsmål er magtfulde.

Tag et øjeblik for dig selv

Et øjeblik for dig selv er utroligt værdifuldt: reflektér, voks, form dit liv mere målrettet og bevidst. Vælg et område i dit liv, du gerne vil reflektere over. Det kan være hvilket som helst område. Skriv om det i Vertellis Chapters. Det kan være lige det du har brug for.

Go for it!

Tjek Vertellis Chapters ud her.

Og et godt citat her til slut:

"Don’t bother just to be better than your contemporaries or predecessors. Try to be better than yourself" - William Faulkner

Vertellis Holidayudgaven - 46 meningsfulde spørgsmål der skaber dybe samtaler
Vertellis Holidayudgaven - 46 meningsfulde spørgsmål der skaber dybe samtaler
197,00

Opnå samvær og tid offline henover jul og nytår takket være dette spørgsmålsspil!

Med Vertellis Holidayudgaven bliver oprigtig fællesskab, forståelse og opmærksomhed prioriteret højt denne jul og nytår!

Sammen reflekterer I over det foregående år, og deler jeres drømme og planer for næste år. Lær dine venner, familie og kollegaer bedre at kende.

 • Det bedste spil til jul og nytår
 • Det er allerede spillet af mere end to millioner mennesker verden over
 • Udsolgt længe før jul 5 år i træk
    Se produkt

    Customer Reviews

    Based on 118 reviews
    83%
    (98)
    8%
    (10)
    5%
    (6)
    1%
    (1)
    3%
    (3)
    J
    Janni Sørup Naursgaard
    Åbnede op for gode snakke nytårsaften

    Vi prøvede spillet (hollyday versionen) første gang nytårsaften, sammen med nogle gode venner. Der blev sat ord på nogle ting vi ikke nok ellers ville have talt om - hverken med kæresten eller vennerne - så det fik på en god måde sat året lidt i perspektiv for os alle.

    D
    Dorthe Cramer
    Vertellis Holidayudgaven 👌

    Super hyggelig aften med mine store unger. Nærværende, eftertænksomme og rørende tilkendegivelser. Fedt med noget anderledes og meningsfyldt samvær ❤️

    L
    Lene Rasmussen
    Nærværende spil

    Jeg forærede min mand spillet i gave. Han fik spillet under en middag på en restaurant og under middagen tog vi spillet i brug og havde med de spændende spørgsmål en god aften, hvor samtalen var i højsædet. Det giver også anledning til at tænke tilbage og rent faktisk få styrket sin taknemmelighed når man bliver opmærksom på alt det der er sket.