4 spørgsmål til et lykkeligere liv
Home > all > 4 spørgsmål til et lykkeligere liv
Relaterede artikler
Arbejd hjemmefra bedst muligt under Corona krisenUnderhold dine børn med disse 6 tips!4 spørgsmål til et sundere og stærkere forhold
Kategorier
ArbejdslivsbalanceFamilie & VennerKærlighed & RelationerPersonlig Udvikling
Anique Bleumink - 08/10/2020

Du kan være glad lige nu og her. Ikke i morgen eller i næste uge, men lige nu.

Find pen og papir frem, og skriv dine svar ned til disse 4 spørgsmål.

Jeg kan stadig høre mine forældre sige: "Du skal gøre det, der gør dig glad." Deres råd var selvfølgelig godt og velment. Ingen tvivl om det. Mit svar var altid "ja, det gør jeg også!". Hvad skulle jeg ellers svare?


Dage, uger og år fløj ubemærket forbi mig med op- og nedture, såsom et dårligt forhold, et kærligt forhold, udbrændthed, min bacheloruddannelse og så videre. Noget jeg dog ofte glemte var at stille mig selv spørgsmålet: "Hvad gør mig lykkelig?"

 

Jeg er ikke ligefrem stolt af dette, fordi jeg nu indser mere end nogensinde, at “hvordan vi bruger vores hverdag, har også betydning for indholdet af vores liv”. Dette citat findes i Vertellis Chapters, og er inspirationen til dette blogindlæg: At blive lykkeligere nu. Om 20 år vil du nemlig være mere skuffet over de ting, du ikke gjorde, end de ting du gjorde.

 

Bliv lykkelig og forbliv lykkelig

Føler jeg mig lykkeligere nu end før? Det tror jeg. Har jeg opnået det højeste niveau af lykke (hvad det end indebærer)? Formentlig ikke. Jeg ser lykke som en foranderlig proces, der kræver opmærksomhed, pleje og refleksion. Bart skrev i et tidligere blogindlæg, hvorfor alle burde reflektere mere. Du kan læse hans blog her.

 

Ved at være opmærksom på at afsætte tid til at investere i vores lykke, mindsker vi risikoen for stress, udbrændthed og dermed også utilfredshed i vores liv.

 

Du kan blive lykkeligere nu og her. Ikke i morgen eller i næste uge, men lige nu. Så find pen og papir og tænk over og skriv dine svar ned til disse 4 spørgsmål. Bedst af alt er, at det kun tager et par minutter!

4 spørgsmål

Skriv spørgsmålene under eller ved siden af ​​hinanden med tilstrækkelig plads imellem, så kan du med det samme skrive ned, hvad du tænker, når du læser spørgsmålene. Det er vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv. Skriv alt ned. Først her bliver det klart for dig, hvad der fungerer i dit liv, og hvad du skal ændre.


Spørgsmål 1: Hvilke ting i dit liv, nyder du at bruge tid på?

Er det at mødes med dine venner nogle gange om ugen? Lave lidt ekstra god mad i weekenden? Drive din egen virksomhed? Læse en god bog? Eller har du måske tilmeldt dig klaverundervisning?

 

Spørgsmål 2: Hvilke ting gør du ikke i øjeblikket, men virkelig gerne vil gøre?

Skifte job? Ses oftere med dine venner? Spise mindre slik og søde sager? Læse en bog eller et ugeblad, uden at blive distraheret af familie eller telefon?

 

Spørgsmål 3: Hvilke ting gør du i øjeblikket, men helst ikke vil fortsætte med at gøre?

Bruger for meget tid på sociale medier? Bruger for lang tid tid på transport til arbejdet? For mange diskussioner med familien? Lidt for mange impulskøb?

 

Spørgsmål 4: Hvilke ting gør du ikke i dit liv, men heller ikke vil begynde med?

Dette er et vigtigt spørgsmål, som fortjener en lille forklaring. Spørgsmålet identificerer usund adfærd, som du allerede bevidst har slettet fra dit liv. Tænk på rygning eller for højt alkoholindtag. Måske har du gjort det før, men er stoppet igen.

Når du er færdig med at skrive dine svar ned, vil jeg gerne bede dig om at læse dine svar igen på spørgsmål 1 og 4. Jeg lover dig, det kommer til at føles rigtig godt!

Det viser dig, hvad der allerede går godt i dit liv, og hvad der bidrager til din lykke.

 

Fortsæt derefter med spørgsmål 2 og 3. Disse svar viser dig, hvad der ikke går godt i dit liv og hvad, der holder dig fra at være mere lykkelig. Tro mig, alle skriver mindst et eller flere svar her. Vi er jo kun mennesker!

 

Spørg dig selv, hvor længe du har gjort de ting, du i virkeligheden ikke ønsker at gøre. Er det måneder? År? "Lige så snart, børnene er ældre / der er flere penge / jeg har mere tid - dér ændrer jeg det". Ord såsom "senere" og "snart" afholder os fra at opnå den lykke, vi ønsker. Awareness is the first step towards a new reality (Vertellis Chapters).


Og hvad så nu? Hvordan kan jeg blive lykkeligere nu?

Tag igen et kig på dine svar til spørgsmål 2 og 3 og vælg et svar. Tænk over en konkret handling, som skal til for at ændre dette. På den måde kan du hurtigt knytte en positiv oplevelse til det.

 

Stil dig selv spørgsmål såsom: Hvad skal der til, for at realisere det? Hvem kan hjælpe mig med det? Hvor meget tid vil jeg bruge på det?

 

Forestil dig, at du ønsker at tilbringe to timer alene hjemme med en bog i weekenden. Tal med din partner om det, og find ud af, hvordan det kan lade sig gøre. Måske kan han eller hun tage børnene med på legepladsen i et par timer den lørdag. Hvis det ikke kan lade sig gøre, tænk på en anden måde at få det til at fungere. Måske passer søndag bedre?

 

At læse en bog er selvfølgelig bare et eksempel. Du ved selv bedst, hvad der gør dig glad og giver dig energi. Brug dette citat fra Vertellis Chapters til at få vendt tingene rundt "Den dårlige nyhed er, at tiden flyver afsted. Den gode nyhed er, at du er selv piloten”.

 

Al kærlighed,

Anique fra Team Vertellis

Vertellis Chapters - Taknemmelighedsdagbog
Vertellis Chapters - Taknemmelighedsdagbog
270,00 300,00

NU ENDELIG TILGÆNGELIG PÅ DANSK

Vertellis Chapters er blevet den mest populære taknemmelighedsdagbog i Holland!

Vi har tit for travlt med jonglere rundt i hverdagens gøremål og private aftaler, og vi tager os sjældent tid til at stoppe op og reflektere. 

Med Chapters kan du ændre på dette! Denne "personlige coach" i form af en bog hjælper dig til at være mere tilstede og positiv.

De inspirerende spørgsmål i dagbogen hjælper dig med at fokusere på de vigtige ting. Et selvreflekterende og offline redskab til at få mere ud af dagene, reducere stress og stimulere personlig udvikling.

 • Stop op og reflekter
 • Vær taknemmelig ...
 • ... og bliv en endnu bedre version af dig selv!
     View product

     Customer Reviews

     Based on 30 reviews
     83%
     (25)
     17%
     (5)
     0%
     (0)
     0%
     (0)
     0%
     (0)
     N
     Nina S.
     Er blevet afhængig!

     Fantastisk godt værktøj til at få sat ord på mine problemer og få nye selvindsigter. Jeg føler, at jeg kommer videre med mit liv, når jeg skriver. Og er lige ved at være følelser med den første bog, skal absolut have en ny!

     K
     Katja Ipsen

     Vertellis Chapters - Dagbog om taknemmelighed

     H
     Helena Olesen
     Vertellis Chapters

     Jeg bestilte bogen og hørte derefter ikke mere. Jeg skrev ind for at høre, hvordan det kunne være, at jeg ikke havde modtaget min ordre. Her fik jeg hurtigt besked om, at der netop ikke var flere på lager. Jeg ventede i nogle uger, men pludselig var den kommet med posten. Den er lige som jeg havde regnet med - og kundeservice er i top!